<התאחדות אילת
ENGLISH
הצהרת נגישות

עידכונים וחדשות

סיון סירי
פטנק

נבחרת האופן של ישראל באולטימייט פריסבי מסכמת את אליפות העולם

מאת: משרד ההתאחדות הישראלית לענפי הפריסבי | 7.7.2016

נבחרת האופן של ישראל באולטימייט פריסבי מסכמת את אליפות העולם

בין התאריכים 19-25/6/2016, השתתפה נבחרת ישראל באולטימייט פריסבי במשחקי אליפות העולם. האליפות התקיימה בלונדון. הנבחרת החלה את האימונים לטורניר כבר בינואר. תוכנית האימונים הועברה ברובה ע"י המאמן הראשי של נבחרות ישראל,חן בנקירר.

סגל הנבחרת לאליפות:

חן בנקירר (מאמן)
משה רודס
קורן מיליאנק (קפטן)
בן הירשמן (קפטן)
בנג'י קרן
עמית צביון
בן מארש
ירדן בורוכוב
אודי מגיד
יובל מגיד
גלעד צביאלי
ערן ברנדייס
איתי סמו
יובל ליבוביץ'
עמרי בן ציון

ביום ראשון בשעות הבוקר הגיעה הנבחרת למתחם התחרות וביצעה את האימון הראשון שלה בהרכב מלא. האימון היה טוב. הוא הציב יסודות לקבוצה, אך ניכר היה שיש לעבוד על הכימיה של שחקני הקבוצה על מנת להגיע לביצועים מיטביים.
בשעה 13:30, התייצבה הנבחרת למשחק הראשון שלה בטורניר נגד ספרד. המשחק נגד הספרדים סומן כמשחק חשוב בעל פוטנציאל לניצחון. עד מהרה התגלתה נבחרת ספרד כקבוצה יציבה וחזקה, וחוסר הניסיון אחד עם השני של שחקני ישראל הראה את אותותיו. בנוסף, הישראלים התקשו להתמודד עם סגנון המשחק של הספרדים, שהרבו לקרוא עברות רבות וקטעו את רצף המשחק. התוצאה הסופית הייתה 15-7 ספרד.

ביום שני התעוררה הנבחרת בשעה שמונה ליום המשחקים השני. בשעה 11:30, התייצבה נבחרת האופן על קו האנדזון למשחק נגד נבחרת קולומביה. הקולומביאנים מאופיינים בגובהם הנמוך, בזריזות, בסבלנות ובהגנה חזקה. מהכרותינו עם נבחרת קולומביה משנים קודמות, ידענו שהיא נבחרת חזקה ובעלת ספיריט גבוהה. המשחק התנהל ברובו בגשם שוטף, ועם תנאי רוח לא קלים. מסטטסטיקה שלאחר המחשק, ניתן לראות כי הקולומביאנים הבקיעו גול בכל ההתקפות שבהן התחילו כהתקפה. כמו כן, הישראלים שיחקו 71.5% מהזמן בהתקפה, נתון שמראה על סבלנות מרובה מצד הישראלים. למרות זאת, שחקני הנבחרת יצאו מהמשחק בתחושה שמרבית ההפלות שביצעו קרו עקב טעויות שלהם ולא בגלל הגנה חזקה של הקולומביאנים. התוצאה הסופית הייתה 15-7 ספרד.

מאוחר יותר באותו היום, בשעה 17:30, שיחקה הנבחרת את נגד אוסטרליה. מראש ידענו שהמשחק נגד אוסטרליה יהיה משחק שאותו נפסיד. האוסטרלים ידועים בתור קבוצה טובה שבדרך כלל מסיימת טורנירים בשמינייה הראשונה. להפתעתינו, המחצית הראשונה של המשחק תחילה צמוד ביותר, כשבשלב מסויים הנבחרת הישראלית הובילה 3-2. המחצית הסתיימה 8-5 לטובת אוסטרליה, לאחר שאלו לקחו פסק זמן. המחצית השניה הייתה פחות שוויונית, והמשחק הסתיים 15-7 אוסטרליה.

ביום שלישי בשעה 11:30 החלה הנבחרת לשחק נגד הקבוצה הלטבית. לאחר יומיים של הפסדים, וירידה לבית התחתון, קיווינו לנצח את הנבחרת הלטבית. המשחק התגלה במהרה כנקודת שיברה לנבחרת הישראלית בטורניר. המשחק היה קשה ופיזי. ההתקפה הישראלית עשתה טעויות רבות, והקשר בין השחקנים הדרדר במהלך המשחק. בנוסף, הקבוצה הלטבית ביצעה הגנה אזורית שלישראלים היה כשה להתמודד איתה. התוצאה הסופית הייתה 17-5 לטביה. התסכול בקרב שחקני הנבחרת היה גדול, ונדרש היה לעשות שינוי כלשהו. בהמשך היום, ישבו השחקנים לשיחה בהנחיית קורן.

בשעה 15:00 באותו היום הנבחרת שיחקה נגד ניוזילנד. הניוזילנדים שיחקו טוב בהרבה מהנבחרת הלטבית, וחיסלו אותנו 8-0 במחצית הראשונה. למרות התוצאה הגרועה, לא איבדנו אשתונות והצבנו לעצמנו מטרה לנצח את המחצית השניה. לבסוף השגנו תיקו במחצית השנייה, והמשחק הסתיים (באופן מפתיע) 15-7 ניזילנד (המחצית נגמרה). לצורך השוואה, ביום שלמחרת שיחקו הניוזילנדים נגד לטביה וניצחו 15-6.

ברביעי בשעה 13:00 התחלנו לשחק נגד פינלנד. המנטליות שבה בחרנו להגיע למשחק, הייתה אותה מנטליות שבה שיחקנו נגד אוסטרליה. ההבנה שהנבחרת לא מוכנה לטורניר בסדר גודל כזה כבר חילחלה. עקב כך השחקנים עלו כדי לשחק ולהנות. המטרה הייתה להוריד את רמת הלחץ ולמנוע מצב בו נחליק באותו מדרון חלקלק של תסכול כמו במשחק נגד לטביה. במשחק זה חצינו בפעם הראשונה את קו שבע הנקודות הארור. פינלנד העלו קו הנדלרים חזק והפגינה סבלנות רבה בעיקר באזור האנדזון. התוצאה הסופית הייתה 15-10. ביום זה היה רק משחק אחד.

באותו אחר הצהריים החל גשם שוטף שנמשך עד השעות המאוחרות של יום חמישי. כשהנבחרת קמה ביום חמישי בשעה 6:00 כדי להתכונן למשחק, קיבלו השחקנים מייל ממארגני הטורניר. במייל היה כתוב שאין להגיע למגרשים עקב הצפות. שני המשחקים שתוכננו לאותו יום בוטלו, והמשך הטורניר היה בסימן שאלה. תחושת הדכדוך הכתה בנו קשה, בעיקר כי הרגשנו שפספסנו הזדמנות לנצח משחק באליפות העולם.

ביום שישי הנבחרת הגיעה בידיעה כי לא בטוח תשחק לאחר הגשמים הרבים ביום קודם. לאחר שיח של הקפטנים עם מארגני הטורניר נקבע משחק בשעה 13:30 נגד סין, קבוצה שהפסידה גם היא במהלך כל הטורניר. הנבחרת הפגינה יכולות מרשימים, הגנה והתקפה כאחד, וניצחה (סוף סוף!). המשחק היה קצר יחסית (70 דקות) וחלקו היה בגשם שוטף. הוא הסתיים בתוצאה 15-6 ישראל.

משחקי הגמר נערכו ביום שבת באצטדיון נפרד (alianz stadium). לאחר משחקי הגמר התפצלו אנשי הנבחרות, חלקם להמשך הטיול וחלקם הביתה.

 

 

כל המאמרים





הצהרת נגישות